Dekorativni radovi

Tranvertino na stubovima ima veom lep izgled. Travertino može biti u jednoj ili više boja, mat i sa sjajem, veličina bloka i fuga proizvoljna.

Dekorativni radovi

Svoj stambeni  ili poslovni prostor možete učiniti  jednistvenim molerskim tehnikama, odnosno dekoracijom zidova. Na tržištu postoji veliki broj dekorativnih tehnika i materijala, a neke od njih su:

Travertino je dekorativna tehnika koja imitira prirodni travrertino kamen i po njemu je dobila ime.Može da se radi kako u enterijerima tako i u eksterijerima. Svojim reljefom često razbija monotoniju ravnih površina pa se često viđa u modernim enterijerima kao detalj na jednom zidu .

Efekat satena,sa sitnim reflektujućim zrncima koje pod dejstvom svetlosti daju materijalu prefinjenu eleganciju.

Ottocento je boja na vodenoj bazi, za zidove za unutrašnju dekorativnu upotrebu, posebno je osmišljena radi davanja novih rešenja u oblasti unutrašnjeg uređenja na način da se u prostoru da visoko prefinjena elegancija. Satenskog izgleda, sa satnim reflektujućim zrncima koje pod dejstvom svetlosti daju materijalu prefinjenu eleganciju. Ottocento je napravljen po najsavremenijoj tehnologiji, garantuje trajnost i perivost.

Spatulato-Špatulat

Efekat mermera i granita

Ovo je proizvod visoke prozračnosti (vazduh nesmetano prolazi i zid diše), služi za dekoraciju enterijera, a posebno je pogodan za rekonstrukcije istorijskih, kulturnih i umetničkih objekata kod kojih je važno dobiti antički efekat. Namenjen je pre svega za tretiranje unutrašnjih zidova, plafona, lukova, svodova, stubova…

Mermernog je izgleda, jednobojan je ali u više nijansi, mestimično je mat, dok su hoblom izglačani delovi izuzetno sjajni. Radi se kao ručna tehnika špahtlama, hoblom, dok se završna obrada-glačanje izvodi rostfel (INOX) gletericom.

Marmorino Veneziano je visoko kvalitetan prirodan materijal na bazi kreča, namenjen prestižnim dekorativnim završnicama u građevinarstvu. Odlikuje se visokim sjajem, čvrstoćom, ostavlja efekat mermera na zidu, veoma je postojan i lak za održavanje. Transparentnost ovog materijala omogućava da se primenom odgovarajućih tehnika nanošenja postižu različiti efekti tamnijih i svetlijih šara koje izbijaju iz dubine materijala i daju efekat mermera. Ovaj materijal ima veliku otpornost na buđ usled karakterističnog sastava.

DECOR Marmorin je dekorativni git namenjen je za slikovite, živopisne i fantazijske obrade zidnih površina u stanu, zlatarama, bankama, pozorištima i sl. Izrađen je na bazi vodene disperzije akrilnih veziva, mineralnih punjenja, pigmenata i specijalnih dodataka;

Osobine:

  • nebrojene mogućnosti kombinacija boja u zavisnosti od načina obrade, stvaraju utisak teksture kamena, kože, platna, drveta;
  • omogućava postizanje različitih dekorativnih učinaka s dekorativnim tehnikama: Acero, Asatiora, Travertin, Versus, Classic, Egeo, Spatolato;
  • premazivanjem sloja s Marmorin emulzijom postižemo visoku vodooodbojnost.

Priprema/nanošenje:

  • nanosi se na različite načine u zavisnosti od željenog krajnjeg izgleda: „spatolato“, „tehnika debeloslojnih nanošenja“ i – druge „slikarske“ obrade površina.
  • ispoliranu površinu premazati Marmorin emulzijom.
  • čišćenje alata: alat odmah nakon upotrebe temeljno oprati vodom.

Sahara  je ime jedne “molerske dekorativne tehike“, odnosno odomaćeno ime jedne varijante materijala kojim se dekorišu zidovi.

Jednako dobro može da izgleda u svim prostorijama u stanu, a u galeriji sa desne strane možete videti kako izgleda kada se uradi dneva soba, spavaća soba i ulaz u stan upravo ovom tehikom.

Na konačni izgled Sahare, dosta utiče i izvor svetlosti u prostoriji u kojoj je naneta na zid kao dekoracija, tako da će dobar majstor i sa tog aspekta iskoristiti pun potencijal ovog dobrog, vodoperivog materijala.

Sahara je jedna izuzetno atraktivna dekorativna tehnika unutrašnjih zidnih površina. Takođe je ekološka, paropropusna i vodoperiva farba. Potpuno je neškodljiva za čoveka i okolinu. Unutar “Sahare” postoje i 2 stila nanošenja:“Pustinjske dine” i “Pustinjska Oluja”. Pustinjske dine imaju vertikalno kose šare, a “Oluja” kružne. Sahara nudi širok spektar boja za dekoracije na zidovima i mogućnost toniranja, tako da je Vašoj mašti na volju konačni izgled Vaših zidova. Bilo koja od ovih tehnika prelepo izgleda na zidovima i daje enterijeru luksuzan i vrlo interesantan izgled, stvar je samo ukusa kome se koja tehnika više dopada. Sve su potpuno ekološke, paropropusne i vodoperive.

Želite li Saharu u svom stanu? – Dobrodošli!

Vaše je samo da izaberete materijal i željeni izgled Vašeg prostora – tehniku, ostalo je na nama….

slike-1
slike-1

Kontaktirajte nas

Ako imate bilo kakvih pitanja vezano za mašinsko šmirglanje, ili neku drugu našu uslugu ne ustručavajte se da nas kontaktirate. U najkraćem vremenskom roku odgovorićemo na Vaš upit.

    Krečenje Copyright AG-ADAPTACIJA© 2007- 2021. Sva prava zadržana©. IT'S YOUR WORLD. BUILD IT.

    Translate »