Moleraj

Moleraj

Mašinsko gletovanje odlikuje mnogo brži rad od klasičnog gletovanja. To je presudno za veće objekte i za sve poslove gde je jako bitan rok završetka radova. Mašinsko gletovanje najbolje opisuje izraz: BRZO I KVALITETNO! Gletovanje je ravnanje zidova završnim slojem da se na zidu ne bi videle razne rupice, ispupčenja, crtice i ostala oštećenja zidova. Kada je u pitanju gletovanje zidova, to je već posao koji bi trebalo da odradi profesionalac. Zahteva uvežbanu tehniku i kvalitet nanošenja mase.

Vrlo bitna stavka je priprema površine zida za nanošenje glet mase, da bi glet masa imala za šta da se veže. Posebnu pažnju treba obratiti i na izbor glet mase jer od nje zavisi potrošnja boje, broj premaza, kompleksnost završnog postupka kao i sam finalni izgled. Masa za gletovanje se može nabaviti zamešana sa vodom koja je spremna za nanošenje, i masa koja je u prahu i omogućava Vam da je mešajuci sa vodom prilagodite podlozi i tehnici kojom radite.

Postoje dve vrste gletovanja: ručno i mašinsko. Ručno gletovanje se koristi za manje površine, a veće se rade mašinama. Prednosti mašinskog gletovanja su mnogo brže i kvalitetnije obavljen posao, ušteda na materijalu. Preporučuje se za veće površine i prazne stanove. Mašinsko gletovanje zidova i gletovanje plafona se vrši u praznim prostorijama. Cene izvodjenja radova zavise od kvadrature, ali je formirana jedna standardna cena za veće kvadrature 3,5 eura sa materijalom, za klasičan moleraj i rad sa poludisperzionom belom bojom. Ukoliko se rade manje kvadrature i zidovi boje u tonu cene su 4 eura po kvadratu sa materijalom.

Garancija efikasnosti i kvaliteta

Moderna opremljenost

T MAX 405 – Profesionalni airless uređaj za nanošenje fasadnih, dekorativnih materijala i glet mase.

Mašinsko gletovanje, šmirglanje i krečenje izvodimo za sve kvadrature. Opremljeni smo mašinom T-MAX 405 za mašinsko gletovanje,ST-MAX za mašinsko krečenje i FLEX-om za mašinsko šmirglanje. Manji objekti, namešteni stanovi, se rade mašinski ako za to postoji mogućnost, ili se gletuju ručno ali se zidovi isto šmirglaju mašinski radi bolje pripreme za boju. Ako vam treba da završite samo jedan deo posla, recimo samo gletovanje ili samo šmirglanje možete nas pozvati radi dogovora.

Pojavom mašina na tržištu posao gletovanja se skraćuje vremenski nekoliko puta i fizički je lakši. Mašina za gletovanje ima kapacitet nabacivanja gleta od 500 do 1.000 kvadrata dnevno. To je dakle prva prednost mašine, mogućnost nabacivanja velike kvadrature. Druga prednost mašinskog rada je gletovanje prvog sloja koje se može obavljati bez peglanja materijala gletaricom, dakle prvi sloj gleta samo  nanesemo na zidove i ostavimo da se osuši, tu vršimo samo delimično gletovanje tamo gde procenimo da je potrebno.

A drugi sloj se kompletno gletuje i time se dobija dosta na vremenu. I kao treća prednost i mozda najvažnija za same molere je gletovanje plafonskih površina sa poda, dakle nema stajanja na merdevinama po ceo dan. Mašinom nanesemo glet, i kada dodje red na gletovanje leptir hoblama vrsimo gletovanje sa poda.

Nadamo se da ste se uverili u prednosti koje donose profesionalni alati u građevinarstvu, napomenimo samo da su kapaciteti mašine za gletovanje od 500 – 1.000 kvadrata dnevno, Flexa u zavisnosti za koju se boju priprema zid 400 – 500 kvadrata dnevno, St-Max za mašinsko krečenje od 1.000 – 1.500 kvadrata dnevno.

Bojenje prostorija i uređivanje zidova

U nastavku saznajte šta je to boja. Naši saveti pomoći će Vam kako da odaberete boje za prostor koji želite da osvežite. Takođe, pomoćićemo i u uređivanju zidova.

Šta je boja? Poznavaocima je boja odraz svetlosti koji se, posmatran kroz prizmu, lomi u vidljivi spektar. Međutim, boja je vrlo sugestivna i individualna stvar. Mi često uspostavljamo odnos prema nekoj boji tek povodom asocijacija koje ona u nama budi. Pojedincima se na primer, čini da ne vole svetlozelenu boju, ali im je ona sasvim podnošljiva kad se zove „avokado“ ,svetlosmeđu „krem“ boju neko su vreme smatrali vrlo dosadnom, ali je ponovno postala trend onog trena kad se neko setio da je nazove bojom bambusa.

Još je ilustrativniji slučaj ružičaste („roza“) boje od koje svi zaziru, ali niko nema ništa protiv boje malina, što se zapravo svodi na isto. Boja je najuzbudljiviji, najzahvalniji, a istovremeno najjeftiniji element u unutrašnjoj dekoraciji. Promišljenom primenom boje može se ulepšati svaki dom. Zloupotreba će, ipak, upropastiti i najlepšu unutrašnjost.

Kod izbora boja nisu dovoljni samo oduševljenje ili osećaj odbojnosti prema pojedinim delovima spektra; svakako treba voditi računa i o materijalima. Ista plava boja ne izgleda, niti ne deluje jednako na tkanini, drvetu, sirovoj koži, metalu.

Ako lično planirate raspored boja (i predmeta) u svom stanu, najpre se pokušajte osloboditi predrasuda. Osećate li odbojnost prema žutoj boji, na primjer, prisetite se suncokreta, mimoza, maslačka, banana.

Ne opterećujte se nazivima-svetlosmeđa, „krem“ „bež“ bela i sl. Doživite te boje preko stvari poput bele kafe, mladih kestenova i sl. To vredi za sve boje. Prepustite se sopstvenim asocijacijama i slobodnom maštanju.

Lepljenje novih tapeta i krečenje zidova najbrži je način za unošenje promene u neuglednu unutrašnjost stana ili kuće. Zidovi su u neku ruku odraz ljudske naravi. Mogu biti zanimljivi, neuredni, sumorni, uzbudljivi, umirujući. Naravno, sve se to postiže bojom i uzorkom. Najpre treba biti praktičan. Proverite kakvih materijala ima na tržištu, koji su najprikladniji za vaše zidove.

Razmislite zatim o izgledu i proporcijama zidova. Ako se useljavate u novi stan i još niste stekli osećaj za prostor, ili ako vec dugo živite u stanu da ste izgubili odnos prema njemu, obojite sve zidove belom bojom. To poništava sva prethodna obeležja prostora. Ubrzo ćete, na primer, osetiti, da zidove treba obojiti toplijom bojom, da su plafoni previsoki ili da pojedine elemente treba istaći, a druge ukloniti.

Kontaktirajte nas

Ako imate bilo kakvih pitanja vezano za mašinsko šmirglanje, ili neku drugu našu uslugu ne ustručavajte se da nas kontaktirate. U najkraćem vremenskom roku odgovorićemo na Vaš upit.

    Translate »