Pregradni zidovi

Pregradni zidovi

Izvodimo sve vrste gipsarskih radova od gips karton ploča: spuštene plafone, lučne plafone, pregradne zidove, lučne zidove, lučne i ravne kaskade, lučne i ravne skrivače svetala, police i šankove itd.

Gipsarski radovi se najčešće izvode da bi se dobio bolji izgled prostora u kome provodite najviše vremena. Postavljanjem alu konstrukcije, termo izolacije zidovima i plafonima, dobijate zvučnu i toplotnu izolaciju. Ukoliko želite da sredite i ulepšate vaš prostor, kontaktirajte nas. Gips karton pregradni zidovi omogućavaju brzu gradnju bez šalovanja, armiranja i stemovanja za instalacije. Pregradnim zidom od gips-karton ploče postižemo brzu ugradnju, čistu i spremnu odmah za gletovanje, bez šalovanja, armiranja i štemovanja za instalacije struje i vode. Pregradnim zidom možete lako pragrediti vaš prostor i napraviti od jedne prostorije, dve. Pregradni zid od gipsa se može obložiti jednom, doplom i trodupolom pločom u zavisnosti od vaših mogućnosti.

Odlična zvučna, toplotna i protivpožarna svojstva omogućavaju gipskarton pregradama najširu primenu u svim vrstama stambenih, poslovnih i industrijskih objekata.

Suvo malterisanje se izvodi od gipsanih ploča, ono je najbolje rešenje za idealno ravnu površinu koju vi želite. Suvim malterisanjem dobijamo brzu i kvalitetnu ugradnju, a što je najbitnije i najčistije. Suvo malterisanje se izvodi sistemom lepljenja gips ploča na pogaču. Budite slobodni da nas kontaktirate.

Šta je važno pre postavljanja pregradnih zidova?

Pre početka izvodjenja radova, moraju se odraditi poslovi i izvodjenja instalacije. Vodovod, kanalizacija, grejanje i elektro instalacije. Kompletna mreža instalacije koja se nalazi  u pregradnim zidovima, (od gipsa) dovodi se do mesta  postavljanja pregrade, a po postavljanju zida  i zatvaranju sa jedne strane mreža se dalje razvodi.

Pregradni zidovi 10 cm debljine sastoje se od metalne podkonstrukcije 75mm i obostrano obložen  pločama od 12,5 mm debljine. Horizontalni UW profile se pričvršćuju za pod i plafon  vijcima sa plastičnim tiplom. Vertikalni CW profile se umetnu izmedju UW profila na medjusobnom rastojanju od 60 cm. Za toplotnu i zvučnu izolaciju koristi se mineralna vuna. U toku montaže zida obavezno se vodi računa o pozicijama otvora vrata i prolaze.

Ako se pregrade rade u mokrim čvorovima, upotrebljavaju se impregnirane ploče i postavlja se konzola ojačanja za kačenje lavaboa i ostalih elemenata koji se nalaze na zidu. Na impregnirani program mogu se lepiti keramičke pločice. Prazan prostori izmedju ploča koristi se za provodjenje instalacije  i puni se mineralnom vunom  debljine 5cm.

Za elektro radove koriste se dozne za šuplje zidove. Spoljni uglovi mogu se ojačati Alux-ugaonom lajsnom. Spojevi ploča se bandažiraju trakom ispunjavaju masom za ispunu spojeva.

AG-ADAPTACIJA

Cene

Pogledajte naše cena radova

Normativi rada: 50min/m2

Orjentaciona cena rada: 9,50 – 10 / m2

Orjentaciona cena materijala: 10 – 12 /m2

NORMATIVI RADA: 50min/m2

ORJENTACIONA CENA RADA: 9,50 – 10 / m2

ORJENTACIONA CENA MATERIJALA: 10 – 12 /m2

AG-ADAPTACIJA

Cene

Pogledajte naše cena radova

NORMATIVI RADA : 40 min/m2

ORJENTACIONA CENA RADA : 5,50 – 6,50 / m2

ORJENTACIONA CENA MATERIJALA : 8 / m2

NORMATIVI RADA : 40 min/m2

ORJENTACIONA CENA RADA : 5,50 – 6,50 / m2

ORJENTACIONA CENA MATERIJALA : 8 / m2

Obloge postojećih zidova

Obloge zidova se izvode na CD i UD podkonstrukciji i pločama debljine 12,5 mm koje se pričvršćuju samorezućim vijcima. Konstrukcija se sastoji od horizontalnih UD-profila do vertikalnih CD-profila koji su pričvršćeni na zid distancerima od 12 cm dužine. Pomoću distancera se vrši nivelacija odvajanje od zida. Minimalno odvajanje od zida je 4 cm od najisturenije tačke na zidu. Distanceri se montiraju na horizontalnom rastojanju od 60 cm i vertikalnom od maksimum 1,3 m.

Prazan prostor izmedju zida i ploče služi za provodjenje instalacija i po potrebi  puni se mineralnom vunom. Za elektro radove koriste se dozne za šuplje zidove. Spoljni uglovi mogu se ojačati Alux-ugaonom lajsnom. Spojevi ploča se bandažiraju trakom ispunjavaju masom za ispunu spojeva.

Knauf ploče proizvode se kontinuiranim procesom. U protočnoj mešalici se od mlevenog i pečenog gipsa, vode i dodataka stvara tečna gipsana masa koja se ravnomerno raspoređuje na pokretnu kartonsku traku. Poleđina kartona gipsane ploče prolazi s gornje strane kroz valjke za formiranje, koji određuju debljinu ploče.Posle toga ploča se označava natpisom, seče na zahtevanu dužinu, okreće, suši i pakuje.

Postoji nekoliko različitih tipova gips kartonskih ploča, od kojih je svaki obeležen posebnom oznakom. GKB – Knauf gips-kartonske ploče su gipsane ploče čije su površine i uzdužne ivice čvrsto obuhvaćene posebnim kartonom. Oznaka: plavi natpis na poleđini.

GKBI – Knauf impregnirane (vlagootporne ploče) su gipsane ploče čija su jezgra posebno impregnirana protiv upijanja vlage. Prednji i zadnji karton je impregniran i zelene je boje. Oznaka: plavi natpis na poleđini.

GKF – Knauf požarnootporne ploče su gipsane ploče čija su jezgra ojačana sa min. 0,2 % staklenih vlakana dužine od 3-30 mm kako bi se povećala čvrstoća materijala u slučaju  uticaja vatre. Oznaka: crveni natpis na poleđini.

GKFI – Knauf požarnootporne impregnirane ploče su požarnootporne ploče čija su jezgra posebno impregnirana protiv upijanja vlage. Prednji i zadnji karton je impregniran i zelene je boje. Oznaka: crveni natpis na poleđini.

Knauf gips-kartonske ploče imaju uzdužne (fabrički obrađene) i poprečne (farbički odsečene) ivice.

Podužne ivice mogu biti:

AK – zakošena uzdužna ivica

HRAK – zaobljena upuštena uzdužna ivica standardno izvođenje

HRK – zaobljena uzdužna ivica Gips-kartonske ploče

Poprečne ivice mogu biti:

SK – ravno odsečena ivica – standardno izvođenje

FK – ravno odsečena i zakošena ivica

Perfektna površina

Obrada spojeva ploče i završna obrada gips-kartonskih ploča (gletovanje) jesu odlučujući faktori za ukupni kvalitet suvomontažnih radova.Međusobno perfektno usklađeni, Knauf sistemi za gletovanje omogućuju racionalan rad i garantuju visoku čvrstoću i zaštitu od pojave pukotina.

Konstrukcija od Knauf ploča stvara ravne idealne površine za premaze, tapete i keramičke pločice. U zavisnosti od zahteva za kvalitet površine, potrebno je odabrati materijal i tehniku rada.

Najvažniji stepeni kvaliteta opisani su u nastavku:

Tehnički zadovoljavajući kvalitet – stepen kvaliteta Q1 Pogodan je za površinu od Knauf gips-kartonskih ploča bez optičkih zahteva, npr. ispod keramičkih pločica, raznih dekorativnih maltera ili ispod drugih vrsta obloga.

Tehnički dostupan kvalitet zadovoljava zahteve prema zaštiti od požara, zaštiti od buke i toplotnoj izolaciji. Obrada površine ograničena je samo na obradu spojeva ploča.

Perfektna površina – stepen kvaliteta Q2

Standardna obrada površina gletovanjem za optičke zahteve ispod premaza, tapeta ili sličnih vrsta završne obrade.

Standardna obrada sastoji se od:

  • Prvog punjenja spoja ploča
  • Drugi radni postupak je završno gletovanje do glatkog premaza između spoja i površine ploče

Vrhunski gletovana površina – stepen kvaliteta Q3

Visokokvalitetno rešenje koje prevazilazi standardne zahteve i koje treba posebno ugovoriti, odnosno predvideti posebnom pozicijom u tenderu. Kod površina sa posebnim zahtevima za svetlosne uslove ili ispod sjajnih, odnosno matiranih površinskih obrada, cela površina gletuje se disperzionim glet materijalom.

Završni izgled – stepen kvaliteta Q4

Besprekorno izvođenje gletovanih površina je vizitkarta suve gradnje. Izbor odgovarajućeg materijala odlučujući je faktor za visokokvalitetan rezultat rada. Uvek treba impregnirati. Pre svakog premazivanja i lepljenja tapeta ili keramičkih pločica, Knauf ploče treba premazati impregnacijom Knauf Tiefengrundom. Time se izjednačuje moć upijanja glet materijala i kartonske površine ploče.

Temeljni premaz treba uvek prilagoditi završnom premazu prema uputstvima proizvođača boja i lakova.Pre završnog premaza, tj. lepljenja obloge, glet materijal mora biti potpuno suv i čvrst.

Kontaktirajte nas

Ako imate bilo kakvih pitanja vezano za mašinsko šmirglanje, ili neku drugu našu uslugu ne ustručavajte se da nas kontaktirate. U najkraćem vremenskom roku odgovorićemo na Vaš upit.

    Translate »